Vecht IJsel Wieden

26-6  Ik vertrek pas om 11.15 dus moet ik direct wachten voor de Tweelandenbrug op bediening vanwege de middagsluiting. Na een verder goed verlopen tocht met bewolkt en af en toe wat regenachtig weer kan om 17.00 uur in de vluchthaven van Genemuiden aangemeerd worden.

 

27-6 Om 10 uur vertrekken we richting Zwolle maar 4 km na Hasselt

gaan we de Vecht op en moeten bij sluis Vechterweerd even wachten op een schutting van de ander kant. Daar vraagt de sluiswachter aan ons of we een telefoon en een sleutel van de lichten op de sluis van Vilsteren mee willen nemen. De sluiswachter was afgelost, had ze in zijn zak laten zitten en was inmiddels op de fiets op weg naar Zwolle; hij had ze dus hier maar afgegeven. Als we bij Dalfsen zijn gaan we daar even eten en na sluis Vilsteren (waar we sleutel en telefoon afgeven) meren we om half zes aan bij Ommen.

                       

28-6  Vertrek uit Ommen om half tien en een uur later kan beneden de stuw van Junne aangemeerd worden

Tot hier is de Vecht bevaarbaar of je moet verder gaan met een  kano. Na een poosje gaan we weer terug

                   

en eten om half een in sluis Vilsteren tijdens de middagpauze van de sluiswachter.

 

                     

In Dalfsen doen we even boodschappen, varen verder en komen daarna nog een houten staverse jol tegen.

Om kwart over drie zijn we bij sluis Vechterweerd

                      

de laatste sluis op de Vecht en als we op het Zwarte Water zijn, gaan we bakboord uit, richting Zwolle en komen daar om kwart voor zes in de 

                    

haven aan.

29-6  Om tien uur wordt er eerst nog even water getankt en daarna  vertrekken we richting de IJssel. Na een half uur komen we bij de Spooldersluis waar we eerst  een kwartier moeten wachten voordat we de sluis in kunnen en daarna moeten we wachten op een vrachtschip

                     

die ook meegeschut moet worden. Na de sluis gaan we stuurboord uit met de stroom mee de IJssel op, richting Kampen. Het is prachtig weer en ook de omgeving is prachtig. We passeren Zalk

en meren om kwart over twaalf aan in het haventje van Wilsum om te eten.

                      

Als er een geladen vrachtschip langs komt word het water uit het haventje gezogen, het zakt een eind en daarna gaat het weer omhoog. Na een uur gaan we verder en tegen twee uur zijn we bij Kampen

                   

We gaan niet door naar het Ketelmeer maar gaan het Ganzendiep op waar we eerst geschut moeten worden in de Ganzensluis. Na het Ganzendiep komen we in de Goot en via het Scheepvaartgat weer op het Zwarte Water waar we om kwart over vier aanmeren in de vluchthaven bij Genemuiden.          

                    

30-6  Om 10.45 vertrekken we en varen richting Zwartsluis, maar voor Zwartsluis gaan we bakboord uit naar de Arembergergracht en moeten daar eerst een kwartier wachten voor we de sluis in kunnen.

                   

Na de Arembergergracht komen we de op de Beulakerwijde, die varen we over en meren om 1 uur aan bij Giethoorn, in kanaal Beukers-Steenwijk om te eten en om een boodschap te doen. Na de boodschappen varen we verder en voorbij Giethoorn zijn we de Thijsengracht opgevaren waar we om 4 uur aanmeren.

1- 7  Om half elf vertrekken we richting Steenwijk waar we na een uur aankomen en aanmeren om boodschappen te doen, het is warm. Daar liggen we ongeveer een uur en gaan dan richting Wetering  door het Steenwijkerdiep. Onderweg ga ik nog even aan de kant om te eten en om drie uur meer ik aan bij de Weteringbrug.

 

2-7  Ik vertrek om 12.30 en we gaan over het Giethoornse Meer en de Thijsengracht naar de ligplaats achter de brug bij kanaal Beukers-Steenwijk waar we twee dagen geleden ook lagen.

'S avonds om kwart voor negen ga ik via de Thijsengracht,

                       

het Giethoornse Meer en de Walengracht

                    

naar de Kleine Beulaker en daar ga ik om 22.15 voor anker.

 

3-7  Na van een prachtige zonsopgang

en een goed ontbijt te hebben genoten vertrek ik om kwart over zeven en kom via Kanaal Beukers-Steenwijk, en het Meppelerdiep op de Hoogeveensche Vaart. Bij de sluizen is wat oponthoud maar om kwart over twee meer ik aan in Hoogeveen.